+31 70 711 23 00

ABN AMRO MeesPierson draagt bewind en executele activiteiten over aan Capital Support

By 29 mei 2020Nieuws

Den Haag, 29 mei 2020

Persbericht

ABN AMRO MeesPierson draagt bewind en executele activiteiten over aan Capital Support

ABN AMRO MeesPierson en Capital Support hebben een principe overeenkomst gesloten over de overdracht van de werkzaamheden die ABN AMRO MeesPierson verricht als testamentair bewindvoerder, executeur of gevolmachtigde. Voor zo’n 1.000 klanten is de bank voor die activiteiten benoemd, voor zo’n 100 klanten treedt de bank als zodanig op. De medewerkers treden in dienst van Capital Support. Naar verwachting zal de overname eind augustus worden afgerond. Over de hoogte van de verkoopprijs worden geen mededelingen gedaan.
Bram Kroep, Global Head Wealth Structuring ABN AMRO MeesPierson: “De specialisten van ABN AMRO MeesPierson en Capital Support bundelen hun krachten, we denken dat klanten daardoor nog beter bediend kunnen worden. De keuze om deze dienstverlening vanuit ABN AMRO MeesPierson te stoppen is verder ingegeven doordat wij deze activiteiten niet meer goed vinden passen bij de bank. We willen klanten onafhankelijk kunnen adviseren en bedienen. We hebben al een jarenlange relatie met Capital Support en hebben er alle vertrouwen in dat zij zorgvuldig de belangen van onze klanten gaan behartigen.”
Lodewijk Siertsema, Managing Partner Capital Support: “Wij zijn buitengewoon verheugd dat wij de activiteiten en medewerkers van de afdeling Bewind en Executele kunnen overnemen. Binnen onze Family en Charity Office zijn deze diensten een kernactiviteit. De strategie van Capital Support is er op gericht om het vermogen van de cliënt inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Wij bieden daarmee onze cliënten en opvolgende generaties bescherming over hun vermogen. Wij verwelkomen de specialisten, ondersteuners en natuurlijk alle cliënten van ABN AMRO van harte”.
Vanaf vandaag neemt ABN AMRO hierover contact op met haar klanten. Als de klanten niets doen, gaat de wijziging automatisch in en zullen zij per eind augustus 2020 klant zijn van Capital Support. Mochten de klanten een andere partij of persoon dan Capital Support willen benoemen, dan krijgen zij daarvoor ruim de gelegenheid, namelijk 12 weken na het bericht van ABN AMRO.

Over Capital Support

Capital Support is een Family en Charity Office gevestigd in Den Haag met een 30 tal medewerkers. Het bedrijf is 15 jaar geleden opgericht door Peter van Duinen en ontstaan uit een verzelfstandiging van een aantal activiteiten uit MeesPierson. Naast Bewindvoering en Executele richt Capital Support zicht op Vermogensregie, administratie en de advisering van Stichtingen en Vermogensfondsen. Capital Support is een onafhankelijk adviseur en geen vermogensbeheerder.